Foredrag

Hvordan påvirker fysiske omgivelser menneskers oplevelser og handlinger? Hvilken betydning har kunst for menneskers sundhed og trivsel? Og hvad kan blæksprutter lære os om effekten af farver og lys?

Jeg hedder Stine Louring og jeg er stifter af Stemningsrum.

Hos mig kan du booke foredrag om evidensbaseret forskning i lys og farver, arkitektur og sansning, æstetik og sundhed.

Jeg er uddannet cand.scient.anth. og Ph.d. i lysdesign, med speciale i krydsfeltet mellem arkitektur, sundhed og atmosfære.

I over et årti har jeg forsket og samarbejdet tværfagligt med arkitekter og designere, hjerneforskere og ingeniører, sundhedsprofessionelle, patienter og pårørende om, hvordan det byggede miljø kan understøtte sundhed og trivsel for mennesker.

I mit videnskabelige arbejde anvender jeg en mangfoldig værktøjskasse af etnografiske, designfaglige og naturvidenskabelige metoder til at hente værdifuld indsigt i, hvem, hvordan og hvorfor mennesker praktiserer, oplever og fornemmer deres fysiske miljø, som de gør – for at kvalificere nuværende og fremtidige designs og arkitektoniske rum.

Mit videnskabelige arbejde og min forskning centrerer sig primært om følgende temaer:

Kroppen og Lyset

Mennesker – Sanser – Rum

Helende Arkitektur

Kunstens Potentiale på Hospitaler

Atmosfære i Arkitektur

Hjemlighed i Institutioner

Farvers Kulturelle Oprindelse og Betydning

Jeg formidler min forskning via oplæg på videnskabelige konferencer, arkitekt- og designbureauer, sundhedsorganisationer, samt kunst- og kulturinstitutioner. Herudover konsulterer jeg virksomheder i forbindelse med deres projekter inden for ovenstående temaer.

I december 2021 modtog jeg min Ph.d.-grad i Lysdesign fra Aalborg Universitet i København, efter tre års forskning i det atmosfæriske potentiale i farvet belysning til at påvirke menneskets oplevelser, sansninger og bevægelser i arkitektoniske rum.

Hvis du eller din virksomhed kunne have lyst til at høre nærmere eller er interesseret i at booke et foredrag, er du/I velkommen til at kontakte mig via stemningsrum@gmail.com

Du er også velkommen til at kontakte mig, hvis du kunne være interesseret i et videnskabeligt, kunstnerisk og/eller spirituelt samarbejde.

Man kan læse mere om min forskning her: lys og farver // æstetik og sundhed

Leave a Reply